Specialty coffee στην Αθήνα με την υπογραφή The Roosters

Specialty coffee στην Αθήνα με την υπογραφή The Roosters

Ο specialty coffee ανήκει στα νέα trends στην Αθήνα και αναμφίβολα στα πιο περιζήτητα blends των coffee addicts. Πράγματι, ο specialty coffee στην Αθήνα έχει αποκτήσει ένα φανατικό και πολύ απαιτητικό κοινό που δεν κάνει εύκολα συμβιβασμούς. Ξέρει καλά να αναγνωρίζει την ξεχωριστή ποιότητα αυτού του τόσο ιδιαίτερου καφέ και τον απολαμβάνει σαν να τελεί κάποια… ιεροτελεστία! Κυριολεκτικά, σαν να πίνει… καφέ στο όνομά του! Τι είναι αυτό όμως που κάνει τον specialty coffee, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά οπουδήποτε, να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους;

Specialty coffee στην Αθήνα: Σε τι διαφέρει από τον κανονικό καφέ;

#1 – Κορυφαίας ποιότητας coffee beans

Οι κόκκοι καφέ για την παραγωγή του specialty coffee είναι εξαιρετικής ποιότητας, συγκεκριμένων προδιαγραφών και από επιλεγμένες περιοχές. Επί της ουσίας, ως specialty coffee ορίζουμε κάθε καφέ που έχει προκύψει από premium κόκκους.

#2 – Προσεγμένη διαδικασία παραγωγής και καλλιεργητικών μεθόδων

Οι κόκκοι του specialty coffee καλλιεργήθηκαν στις καλύτερες δυνατές κλιματολογικές συνθήκες και σε ειδικό έδαφος. Παράλληλα, υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση ως προς τον τρόπο διαλογής και επεξεργασίας.

#3 – Αυστηροί έλεγχοι

Από τη σπορά ως τη στιγμή που φτάνει στο φλιτζάνι σας, ο καφές αυτός έχει περάσει μια πληθώρα εξονυχιστικών ελέγχων. Οι έλεγχοι είναι άκρως αυστηροί κι αν σε κάποιο στάδιο δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αυτομάτως παύει να είναι specialty.

#4 – Ασύγκριτα γευστικά προφίλ

Ο specialty coffee περιλαμβάνει έντονα και πολυποίκιλα γευστικά προφίλ. Οι λάτρεις του specialty coffee εκτιμούν την πλούσια γεύση, τη βαθιά επίγευση, τα αρώματα και τις ιδιαίτερες νότες που προσφέρει.

Ποια είναι τα κριτήρια;

Πριν να χαρακτηρίσουμε έναν καφέ ως specialty coffee πρέπει ασφαλώς να τηρεί κάποιες παραμέτρους. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να περάσει το σύστημα αξιολόγησης του άφρυκτου (ωμού καφέ). Αν εξετάζοντας την παρτίδα δεν υπάρχει κάποιος ελαττωματικός κόκκος, τότε η παρτίδα πληροί τα βασικά κριτήρια. Το αμέσως επόμενο στάδιο, ελέγχει την απόχρωση του κόκκου.

Κατόπιν, το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τον έλεγχο της αλλοίωσης. Ο κόκκος πρέπει να είναι 100% αμόλυντος και να μην έχει ούτε υποψία μύκητα! Η δειγματοληψία, είναι συνήθως 350 γραμμάτια από κάθε τσουβάλι για κάθε ποικιλία. Στη συνέχεια, πιστοποιημένοι γευσιγνώστες μυρίζουν και δοκιμάζουν κάθε παρτίδα. Κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα με τις παρατηρήσεις και τη βαθμολογία τους. Στην τελική βαθμολογία, το «άριστα» είναι το 100 ενώ η «βάση» είναι το 82! Κάποια από τα προς συμπλήρωση πεδία, αφορούν τη γλυκύτητα, την οξύτητα, την καθαρότητα, το άρωμα κ.ο.κ..

The Roosters: Ο πιο premium specialty coffee στην Αθήνα!

Αν ανήκεις κι εσείς στους coffee-addicts και ξέρεις να εκτιμάς τον καλό specialty coffee, τότε μάλλον πρέπει να… μας μάθεις! Αν πάλι μας γνωρίζεις, τότε ξέρεις ακριβώς τι εννοούμε! Ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές είναι το πάθος μας, οι γευστικοί έλεγχοι ο ζήλος μας και η άριστη εμπειρία απόλαυσης ενός specialty coffee ο σκοπός μας. Θέλουμε διαρκώς να βελτιωνόμαστε βάζοντας τον πήχη διαρκώς ψηλότερα και προσπαθούμε να αναγάγουμε σε επιστήμη την ανάδειξη της φυσικής γεύσης του καφέ. Για εμάς δεν είναι ποτέ απλά μια κούπα καφέ ή ένας γρήγορος freddo στο χέρι.

Καβουρδίζουμε σε καθημερινή βάση και προμηθεύουμε απευθείας τους πελάτες χονδρικής και τα καταστήματά μας με τις πιο φρέσκες σοδειές specialty coffee στην Αθήνα. Αν θες να προσφέρεις μια απολαυστική εμπειρία specialty coffee στα οσφρητικά σου νεύρα και τους γευστικούς σου κάλυκες, μην καθυστερείς άλλο! Έλα να μας γνωρίσεις!

  1. Κατάστημα Περιστερίου

25ης Μαρτίου 7, Περιστέρι 121 32

T.: 210 572 4626

peristeri@theroosters.gr

  1. Κατάστημα Βριλησσίων

Θέτιδος 1 & Ομήρου 2, Βριλήσσια 152 38

T.: 210 572 4626

vrilissia@theroosters.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο μας και θέλεις να μάθεις περισσότερα για τον Specialty coffee, επισκέψου την ιστοσελίδα theroosters.gr και μάθε τα πάντα για εμάς!

-->