Κάψουλες καφέ: «Μικρά» μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε!

Κάψουλες καφέ: «Μικρά» μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε!

Οι κάψουλες καφέ και το… home-edition industry, διαθέτουν τα δικά τους μυστικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Σίγουρα, ακόμα κι έτσι, δεν θα υπάρχει σύγκριση με τον καφέ που απολαμβάνεις στο The Roosters, σε Περιστέρι ή Βριλήσσια. Ωστόσο, γνωρίζοντας βήμα-βήμα τη διαδικασία από τη συλλογή κερασιών μέχρι να απολαύσεις τις κάψουλες καφέ, αναβαθμίζεις τα… barista skills σου! Στο παρόν άρθρο, θα σου γνωστοποιήσουμε όλους τους key-factors της διαδικασίας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

  1. Έδαφος: Διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη γεύση του καφέ συνδυαστικά με παραμέτρους όπως: υψόμετρο, ηλιοφάνεια, υγρασία και γεωγραφικό πλάτος.
  2. Συγκομιδή: Οι καλλιεργητές χωρίζουν τα ώριμα κεράσια από τα άγουρα και τα κατηγοριοποιούν βάσει χρώματος, πυκνότητας και μεγέθους.
  3. Έλεγχος: Ένας ελαττωματικός κόκκος μπορεί να χαλάσει όλη τη σοδειά, έτσι πραγματοποιούν πολλούς ελέγχους, ώστε να βρουν ζημιογόνους παράγοντες.
  4. Αποθήκευση: Ο νωπός καφές είναι επιρρεπής στην αλλοίωση λόγω θερμότητας ή υγρασίας. Κάτι τέτοιο θα χαλούσε τη γεύση ή το άρωμά του. Έτσι φυλάσσεται σε χώρους με αυστηρά κριτήρια, χωρίς άλλα προϊόντα και με ελεγχόμενη υγρασία και θερμοκρασία. Στις αποθήκες με κόκκους premium quality, υπάρχει επιπλέον έλεγχος μέσω φίλτρων ακόμα και για την ποιότητα του αέρα!
  5. Διαχωρισμός ποικιλιών: Οι «γκουρού» του καφέ ελέγχουν σχολαστικά τις σοδειές χωρίζοντάς τις με βάση την ποιότητά τους. Σε αρκετές περιπτώσεις κάνουν «αλχημείες» ανάμεσα στα μείγματα διαφορετικών προελεύσεων, δημιουργώντας νέες ποικιλίες.
  6. Καβούρδισμα: Το ωραιότερο και ίσως το σημαντικότερο στάδιο παραγωγής του καφέ, το οποίο χρειάζεται πολλή εμπειρία και τεχνογνωσία. Με βάση το άρωμα και τη γεύση, οι ειδικοί επιλέγουν ανάμεσα στο ελαφρύ ή το πιο έντονο καβούρδισμα. Το πρώτο διατηρεί την οξύτητα του καφέ και το δεύτερο προσθέτει πικράδα.
  7. Άλεση: Η διαδικασία μετατροπής των κόκκων σε σκόνη, με βάση ακριβείς υπολογισμούς ώστε να είναι συμβατό με κάθε ποικιλία για τη βέλτιστη εκχύλιση.

Ποιες είναι οι κορυφαίες κάψουλες καφέ

Στη The Roosters, δείχνουμε τον απόλυτο σεβασμό σε όλη τη διαδικασία που σου περιγράψαμε, από το Α ως το Ω. Σε εμάς θα βρεις τις ποιοτικότερες κάψουλες καφέ με βασικότερο κριτήριο το γευστικό τους προφίλ. Ως γνήσιοι coffee addicts, δοκιμάσαμε αμέτρητες κάψουλες καφέ μέχρι να καταλήξουμε στο ποιες θα συμπεριλάβουμε στο οπλοστάσιο μας. Έτσι κάθε μία έχει 5-5,5 γραμμάτια αλεσμένου καφέ κι έχει ψηθεί στο laboratory μας, από εμάς τους ίδιους. Όλες είναι 100% συμβατές με τις μηχανές καφέ κάψουλας με το σύστημα της Nespresso. Δες παρακάτω τις best of the best επιλογές. Είναι όλες μία και μία!

The Roosters Blend 2.0: Εκ Βραζιλίας ορμώμενες, οι συγκεκριμένες κάψουλες καφέ διαθέτουν βουτυρένιο σώμα, αναδίδοντας έντονα αρώματα και αφήνοντας γλυκιά επίγευση. Ιδανικές για κρύο, αλλά και για ζεστό espresso.

Costa Rica (La Pastora): Ο εν λόγω καφές ευδοκιμεί σε περιοχή γνωστή για το ηφαιστειογενές έδαφος, με μέση θερμοκρασία 21 oC και υγρασία 75%. Η συλλογή και η επεξεργασία γίνονται πολύ προσεκτικά και σχολαστικά με το χέρι. Η ποικιλία αυτή είναι από τους ποιοτικότερους καφέδες της περιοχής εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.

Yosef Yohannis: Μια αρκετά περίπλοκη ποικιλία με σιροπιαστό και γλυκό σώμα, οξύτητα κρασιού και τανίνες από φλούδα σταφυλιού. Επιπλέον, οι γευστικοί σου κάλυκες θα νιώσουν έναν συνδυασμό από μέλι, ροδάκινο και βανίλια!

Mexico (decaf): Για όσους θέλουν λίγη αποτοξίνωση από την καφεΐνη, τους έχουμε τη γευστικότερη και πιο φυσική επιλογή. Οι κάψουλες αυτές, είναι πλήρως decafeine με την απόλυτα φυσική μέθοδο Descamex Mountain water Process.

Ο καλύτερος καφές σε κάψουλες, περνάει από τη The Roosters

Στη The Roosters, είμαστε πρώτα coffee addicts και μετά οτιδήποτε άλλο! Αν δεν αναζητάς κάτι συμβατικό, αλλά ανθρώπους που επιδεικνύουν αφοσίωση και επαγγελματισμό, άτομα που γνωρίζουν σε βάθος τα μυστικά του καλού καφέ, τότε ήρθες στο σωστό σημείο! Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, οφείλεις και πρέπει να μας γνωρίσεις. Ήρθε η ώρα ο κορυφαίος καφές να ξεχωρίσει από τον απλά «καλό καφέ».

1. Κατάστημα Περιστερίου

25ης Μαρτίου 7, Περιστέρι 121 32

T.: 210 572 4626

peristeri@theroosters.gr

2. Κατάστημα Βριλησσίων

Θέτιδος 1 & Ομήρου 2, Βριλήσσια 152 38

T.: 210 572 4626

vrilissia@theroosters.gr

Αν σου άρεσε το άρθρο μας και θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις κάψουλες καφέ μας,, επισκέψου την ιστοσελίδα theroosters.gr και μάθε τα πάντα για εμάς!

-->