cup profile
Φρουτώδες αίσθηση με κόκκινα μούρα, απαλή οξύτητα και γεμάτη επίγευση βοτάνων.
Ο συγκεκριμένος καφές προέρχεται από το αγρόκτημα του Jose Nicanor Zurita, στη φάρμα La Huaca στο Περού και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900 μέτρων.
Ο Jose καλλιεργεί ποικιλίες Yellow και Red Caturra, καθώς και Yellow Bourbon, αξιοποιώντας την πλούσια γη και το ιδανικό κλίμα. Η κατοικία του είναι μια παραδοσιακή καλύβα φτιαγμένη από πλίθες πηλού και καλάμια, αποτελεί δείγμα της αυθεντικής τοπικής αρχιτεκτονικής. Παράλληλα, διατηρεί ένα παλιό Toyota Hilux, το οποίο χρησιμοποιεί για τη μεταφορά παραγωγών και την παράδοση δεμάτων, προσφέροντας έτσι έξτρα συμπληρωματικό εισόδημα για την οικογένειά του.
Η συγκομιδή ξεκινάει από τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο, η συγκομιδή γίνεται με το χέρι και συλλέγονται σε τοπικά καλάθια, στην συνέχεια τα coffee cherries ξεραίνονται στον ήλιο για περίπου 30 ημέρες.
Ο καφές μας υφίσταται επεξεργασία με τη μέθοδο του natural, δηλαδή οι κόκκοι στεγνώνουν φυσικά και χωρίς επεξεργασία με νερό, αφήνοντας αναλλοίωτες τις νότες φρούτων και ξηρών καρπών, και προσδίδοντας μια πλούσια και πολύπλοκη γεύση.
Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση του, μέσα σε κάθε φλιτζάνι μας, και απολαύστε έναν καφέ γεμάτο χαρακτήρα, ποιότητα και παράδοση.