Πολύπλοκο και εξαιρετικά ζουμερό, θυμίζοντας χυμό ζαχαροκάλαμου. Νότες κηρήθρας, αποξηραμένου μάνγκο, μπισκότου και επίγευση ελαφριάς καραμέλας. Πολύ ισορροπημένο και ευκολόπιοτο.
Ο συγκεκριμένος καφές προέρχεται από το αγρόκτημα του Jose Antonio Salaverria, το οποίο βρίσκεται στη Santa Rita Los Naranjos, με υψόμετρο 1.500 – 1.706 μέτρα.
Ο παραγωγός Jose Antonio Salaverria, με καταγωγή από το El Salvador, μαζί μετους γιούς του, οι οποίοι αποτελούν την 6η γενιά παραγωγών καφέ. Το 60% της παραγωγής τους διαθέτει Πιστοποίηση Rainforest προωθώντας τη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα.
Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους βασίζεται στο πάθος τους για τον καφέ. Ήταν σκληρά εργαζόμενοι και ρεαλιστές, υπομονετικοί και επικεντρώθηκαν στην ποιότητα για να την κάνουν βιώσιμη.
Κατάφεραν επίσης να φτιάξουν μια μεγάλη ομάδα, την οποία ο Jose Antonio θεωρεί ως το μεγαλύτερο κεφάλαιο, επενδύοντας σε μόνιμο προσωπικό, στο οποίο παρέχονται στέγαση, ιατρική φροντίδα αλλά και σύστημα επιβράβευσης βάση απόδοσης. Επίσης, διατηρούν την οικογενειακή τους παράδοση, συμβάλλοντας στην υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων μέσω δωρεών σε κλινικές και σχολεία.
Η επεξεργασία των καφέδων βασίζεται σε δοκιμές που έχουν γίνει στο wet mill, με χρήση eco pulpers τύπου Jotagallo. Συνήθως, ο καφές μεταφέρεται απευθείας στο patio για ξήρανση, αλλά για τους περισσότερους καφέδες εφαρμόζουμε επιπλέον 10 ώρες εμβάπτισης, βελτιώνοντας έτσι την καθαρότητα, την οξύτητα και τη διάρκεια ζωής του φλιτζανιού. Η ξήρανση γίνεται σε χωμάτινα patios ή σε υπερυψωμένα κρεβάτια, στον ήλιο ή υπό σκιά. Παράλληλα, πραγματοποιούνται πειραματισμοί με διαφορετικές μεθόδους ζύμωσης και επεξεργασίες τύπου natural και honey.